В Одесі за кошти ООН будують резервні електростанції

Четверг, 3 августа 2023, 11:39
Проект ООН з посилення енергетичної інфраструктури з будівництвом 4 електростанцій, встановлення трансформаторів та іншого загальною вартістю до 50 мільйонів доларів реалізують в Одесі.

Програма розвитку ООН планує до зими реалізувати в Одесі проєкт для посилення потужності енергетичної інфраструктури міста. Його вартість складе близько 50 мільйонів доларів, розповіли у Міністерстві закордонних справ.

За інформацією відомства, в Одесі працюють офіси шістьох агенцій ООН, які підтримують український Уряд і місцеву владу в подоланні гуманітарних наслідків обстрілів росією міста та портів регіону.

Проєкт ООН має на меті забезпечити енергопостачанням комунальні підприємства та критичну інфраструктуру Одеси.

«Розроблений проєкт включатиме встановлення газової турбіни, трансформатору потужністю 80 МВт, компресорів, дев’яти газогенераторів і станцій управління», - зазначили у МЗС.

Разом з агенцією ПРООН (Програма розвитку ООН) міська влада продовжує проєкт зі створення резервної генерації в Одесі, згідно з яким планується розташувати 4 електростанції загальною потужністю 29,7 МВт для забезпечення власних потреб в електроенергії сімох котелень КП «Теплопостачання міста Одеси». Це стало можливим завдяки підписанню з ПРООН у квітні цього року Меморандуму про взаєморозуміння щодо забезпечення енергетичної безпеки критичної інфраструктури міста та фінансуванню Державного японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). 

 

comments powered by HyperComments