Чи збудують в Одеській області нову ТЕЦ

Среда, 1 марта 2023, 13:07
Для деяких регіонів України прогнозується будівництво невеликих газових ТЕЦ.
Чи збудують в Одеській області нову ТЕЦ

Будівництво відносно невеликих ТЕЦ для кожної області, в першу чергу для Одеси, Києва, Харкова та Львову може стати перспективною вже на початок наступного опалювального сезону.

"Готуватись до наступного опалювального сезону – це ставити міні-ТЕЦ 100-200 мВт потужності на газі. Одеська область, Київ, Львів, Харків. І потім ці потужності після завершення війни не доведеться викинути умовно, вони стоятимуть і не використовуватимуться", – сказав експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук.

Водночас в Одесі продовжують розробляти місцеву стратегію енергетичної безпеки міста - у восьми напрямках. 1 березня відбулося чергове засідання робочої групи, яка працює над створенням програми. На засіданні була розглянута попередня драфт-версія документа з проблематикою енергетичної галузі міста та шляхами її вирішення. Наразі вона охоплює 8 напрямків:

Водопостачання та водовідведення 
Теплопостачання 
Охорона здоров’я 
Безпека дорожнього руху 
Альтернативні джерела енергії.
Альтернативні джерела енергії для ОСББ та ЖБК
Пропозиції підприємств 
Телекомунікації та зв’язок.

"Це фундаментальний документ, який не тільки дозволить забезпечити безперебійну роботу всіх постачальників послуг, але й надасть змогу поступово змінювати підхід до енерго-, водо-  та теплопостачання" - зазначив мер Одеси Генадій Труханов.

comments powered by HyperComments