Показали, як буде виглядати Всесвітня виставка в Одесі 2030 року

Вторник, 18 октября 2022, 10:15
Одеса претендує на право проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030» - в тому випадку, якщо Україна переможе у відборі. А проект виставочного комплексу вже розробило всесвітньо відоме архітектурне бюро Zaha Hadid Architects.
Показали, як буде виглядати Всесвітня виставка в Одесі 2030 року

Команда проєкту Odesa EXPO 2030 презентувала концепцію дизайну містечка, яке побудують для проведення Всесвітньої виставки «Експо-2030», якщо Україну оберуть для проведення цієї виставки.

Концепцію «Ренесанс. Технології. Майбутнє» розробило британське архітектурне бюро Zaha Hadid Architects у співпраці з українськими архітекторами.

Це комплекс, судячи з ескізів, буде розташований на березі моря в Лузанівці. Як зараз виглядає Лузанівка - у нашому відео.

Автори ідеї ґрунтувалися на аналізі природних особливостей майбутнього виставкового майданчика та його околиць, розумінні програмних вимог до виставкового центру та з урахуванням планування майбутнього району міста. Ключовий принцип проєкту – ліс.

Концепція включає створення чіткої організаційної логіки розподілу основних складових Експо, збереження та покращення природних аспектів ділянки для використання в майбутньому. Архітектори також розробити генеральний план, який працюватиме як спадок у соціально-економічному плані.

Нагадаємо, ще у вересні 2021 р. Україна офіційно подала реєстраційне досьє у Міжнародне бюро виставок в рамках участі у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки Експо-2030.

comments powered by HyperComments