В Одесі утворили новий департамент замість трьох існуючих

Среда, 28 сентября 2022, 12:22
28 вересня депутати Одеської міськради реорганізували структуру департаментів - замість кількох старих створили один новий, який займеться міжнародним співробітництвом, євроінтеграцією та культурою.
В Одесі утворили новий департамент замість трьох існуючих

Під час сьогоднішньої сесії міської ради депутати підтримали декілька рішень, які запроваджують суттєву реорганізацію міських департаментів.

Відразу два департаменти - культури та туризму, міжнародного співробітництва та маркетингу, а також управління з питань культурної спадщини ліквідовують як самостійні адміністративні одиниці.

На їх базі створюється новий Департамент культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції.

Заступник мера Одеси Олег Бриндак повідомив, що в результаті такого злиття кількість штатних співробітників зменшиться на 10 - з 60 чоловік у трьох структурах до 50 у новому департаменті. Окрім того три підрозділи земикалися на трьох заступників міського голови, а тепер усі ці напрямки куруватиме один. Він також оголосив, що цей департамент необхідно було створити задля входження до переліку культурної спадщини ЮНЕСКО.

Слід зазначити, що ЮНЕСКО як структура ООН підтримує заявку України на внесення її портового міста Одеса до свого Списку всесвітньої спадщини та навіть готова профінансувати ремонт Одеського художнього музею, який дещо постраждав від одного з обстрілів міста.

comments powered by HyperComments