Неочевидна війна: в Одесі відкрили фотовиставку та випустили нову поштову марку (ФОТО)

Фото: Олександр Воропаєв  |  Пятница, 29 июля 2022, 09:39
Фотовиставка документальної фотографії шести українських фотографів, серед якиї п'ятеро одеситів та один киянин, розповідає про неочевидні сліди російсько-української війни. Вона відкрилася 28 липня на Одеському головпоштамті під час гасіння нової поштової марки "Добрий вечір, ми з України".
Неочевидна війна: в Одесі відкрили фотовиставку та випустили нову поштову марку (ФОТО)

Неочевидна війна – це зліпок нашого часу та подій, які стрімко розвиваються навколо нас. Більшість експозиції було сфотографовано авторами в період березень - квітень 2022 року, частину представлених робіт знято на мобільний телефон. «Війна – це тотальна зміна всього устрою, зв'язків та звичок для всіх і кожного, незалежно від того, як далеко від фронту знаходиться людина.

Ця війна торкнулася майже всіх і всього, навіть у повсякденних дрібницях. Головна мета авторів виставки - розповісти глядачеві історію подій, що розвивається в Україні з початку війни, передати свої відчуття того, що відбувається. Ця експозиція є лише малою частиною основного проєкту. Спочатку експозиція збиралася для демонстрації в країнах Євросоюзу, Азії та Північній Америці.

Оскільки більшість авторів є одеситами, розпочати демонстрацію експозиції вирішено було з Одеси. Відкриття експозиції відбулося під час спецпогашення поштової марки "Добрий вечір ми з України".

Водночас з відкриттям експозиції відбулися два перформанси: - перший, від славнозвісних творців Одеських патріотичних котиків - райтерів LBWS_168; - другий, від відомого українського гурту "ДахаБраха". До речі, саме музиканту цього гурту, Марко Галаневичу, належить відома фраза "Добрий вечір, ми з України". На кожному виступі гурту в Україні та за її межами він вітає слухачів саме цією фразою.

Автори фотовиставки: Анастасія Хлєбнікова (Одеса-Львів); Олександр Гіманов (Одеса); Олександр Зубко (Київ); Юрій Бершадський (Одеса); Олександр Каменських aka Холодний Лука (Одеса); Олександр Воропаєв aka foto still (Одеса).

comments powered by HyperComments