Поромний комплекс на Дунаї розширюється у повноцінний річковий порт

Середа, 3 липня 2024, 09:32
Розташований у південній частині Одеської області на березі Дунаю поромний комплекс Орлівка - Ісакча з української сторони перетворюється на повноцінний річковий порт, де окрім поромної переправи з'явилися потужності для обробки вантажів.
Поромний комплекс на Дунаї розширюється у повноцінний річковий порт

На території поромного комплексу Орлівка запрацює новий причал, який використовуватимуть для перевалки різних вантажів, зокрема, олійних культур.

За словами засновника поромної переправи і комплексу Юрія Дімчогло, зараз планується будівництво ще одного універсального причалу, який планується запустити у роботу до кінця 2024 року. «Тобто це буде причал для всіх видів вантажів, зокрема олійних культур. Ми вже почали будівництво, а також придбали танкер із можливістю зберігати півтори тисячі тонн олійних вантажів», — розповів Дімчогло.

У розвиток термінала біля переправи Орлівка-Ісакча на початку минулого року інвестували близько 2 млн євро. Поруч з переправою побудували причал довжиною 220 м та глибиною 7 м, який став до роботи у 2022 році.

Він також додав, що у період 2022-2023 років обсяги перевалки з двох причалів щомісячно сягали 100-120 тис. тонн вантажів. Після відкриття портів Великої Одеси у жовтні 2023 року обсяги суттєво впали. Станом на сьогодні перевалка складає приблизно 50 тис. тонн на місяць.

 

comments powered by HyperComments