У пасажирський сектор залізниця спрямує 2,7 мільярди гривень інвестицій

Четверг, 28 марта 2024, 09:35
Українська залізниця у поточному році спрямує 2,7 мільярди гривень інвестицій для розвитку клієнтського сервісу та пасажирського господарства. Але ці гроші не будуть витрачатися на новий рухомий склад.
У пасажирський сектор залізниця спрямує 2,7 мільярди гривень інвестицій

«Укрзалізниця» затвердила на 2024 рік спрямування понад 2,7 млрд грн на розвиток пасажирського господарства та клієнтського сервісу. Про це повідомив член правління, голова філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський під час Дня постачальника 2024

За словами посадовця, із зазначеної суми планується спрямувати на матеріали 695 млн грн, на запасні частини — 1,05 млрд грн, обладнання — 417 млн грн, паливо — 542 млн грн, оливи та мастила — 34 млн грн. Закупівлі нового рухомого складу на вказані гроші не передбачені.

«На 2024 рік це вже затверджена сума, але ми в процесі затвердження значної додаткової програми капітальних інвестицій, тому загальна сума закупівель буде зростати. Головне — ми структуруємо наші закупівлі не точковим методом, а в межах конкретних довгострокових інвестиційних програм», — наголосив Олександр Перцовський.

Серед таких програм, що є перехідними з 2023 року, він назвав модернізацію пасажирських вагонів і завершення ініціатив із переходу на нові стандарти екіпірування, а також проєкти з покращення умов праці. Новими проєктами 2024 року є також нові ініціативи з модернізації пасажирського рухомого складу (зокрема електро- та дизель-поїздів), капітальний ремонт критичного обладнання, оновлення пральних комплексів тощо.

comments powered by HyperComments