Місто Одеської області замовило повну реконструкцію системи каналізації

П'ятниця, 18 жовтня 2024, 13:23
Завершився тендер загальною вартістю майже 80 мільйонів гривень на повну реконструкцію каналізаційної системи Арцизу. Роботи фінансуються з державного, обласного та місцевого бюджетів.
Місто Одеської області замовило повну реконструкцію системи каналізації

Арцизька міська рада підписала договір про проведення реконструкції очисних каналізаційних споруд повної біологічної очистки у місті.

Сума запланованих витрат на реконструкцію каналізації – 79 877 994 гривні. Підрядником виступає ТОВ «Кортакоз» з Рівненської області. Завершити роботи планують до кінця серпня 2026 року.

Проєктом передбачається реконструкція приймальної камери, пісковловлювача, усереднювачів, блоку ємностей, піскових та мулових майданчиків, будівництво будівлі решіток та виробничої будівлі.

Реконструкція арцизьких очисних споруд, проєктно-кошторисну документацію на яку було зроблено у 2022 році, було внесено у Регіональну комплексну програму з охорони довкілля Одеської області на 2024-2028 роки.

Крім цього проєкт реконструкції очисних споруд пройшов погодження та попав на фінансування згідно з «Програмою відновлення України».

Згідно договору, фінансування робіт буде проводитися за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

Зі спеціального фонду державного бюджету (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів у рамках Програми з відновлення України, яку фінансує Європейський інвестиційний банк) планується виділити без ПДВ – 66 564 995,00 грн. З місцевого бюджету планується направити 13 312 999,00 грн на покриття ПДВ. Навесні цього року  до бюджету Арцизької громади надійшли перші десять мільйонів гривень субвенції з держбюджету на реалізацію цього проєкту.

comments powered by HyperComments