Лиман під Одесою використають для аквакультури

Четверг, 1 февраля 2024, 11:06
Акваторію Сухого лиману між Одесою та Чорноморськом дозволили використовувати для вирощування молюсків та креветок.
Лиман під Одесою використають для аквакультури

Про можливість використання Сухого лиману для аквакультури повідомило Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Там зазначили, що визначена ділянка має вільний водообмін з морем та достатню солоність для вирощування мідій, креветок тощо.

За словами заступника міністра агрополітики Віталія Головні, марикультура — перспективний напрямок розвитку для української економіки, який дасть можливість постачати на внутрішній ринок якісні, корисні і доступні за ціною морепродукти.

«Нам треба розвивати морську аквакультуру. У цьому ми опираємось на досвід країн, які є лідерами, наприклад, Норвегія та Чилі. У розпорядженні Кабміну чітко визначені координати для ведення бізнесу у Сухому лимані. І ми пропонуємо підприємцям взяти участь в електронних торгах на право оренди акваторією», - зазначив Головня.

Договір оренди укладатимуть на 7 років, оскільки прибуток з аквакультури може бути отримано на третій рік. Також такий термін зумовлений часом на підготовку: треба встановити різні технологічні пристрої — плавучі садки, колектори для молюсків тощо. Перші торги будуть оголошені найближчим часом.

ТЕГИ: одеса
comments powered by HyperComments