В Одеській області змогли знайти підрядника для зруйнованої російською ракетою багатоповерхівки

Пятница, 8 декабря 2023, 15:15
Відновлення дуже пошкодженої російською ракетою Х-22 ще влітку 2022 року дев'ятиповерхівки у селищі Сергіівка на півдні Одеської області продовжиться - з другої спроби вдалося провести тендер.
В Одеській області змогли знайти підрядника для зруйнованої російською ракетою багатоповерхівки

У курортному селищі Сергіївка на березі Чорного моря в Одеській область знову будуть відбудовувати дев'ятиповерховий будинок, пошкоджений унаслідок російського ракетного удару, повідомило Державне агентство відновлення.

У цей будинок вночі 1 липня 2022 року влучила ракета типу Х-22. Один підʼїзд повністю зруйнований. Загинули всі його мешканці з першого до четвертого поверху – всього 21 людина. Інші люди були травмовані битим склом та уламками від вибухової хвилі. Зі 106 квартир у будинку зруйновано чи пошкоджено 105. У пошкоджених квартирах досі живуть люди.

"Служба відновлення в Одеській області вже уклала договір із підрядником, а всі питання будівництва обговорили днями на виїзній нараді безпосередньо на обʼєкті", – повідомило Агентство відновлення.

Перший тендер на відбудову багатоповерхівки в Сергіївці оголосили в жовтні. Він не відбувся через відсутність підрядників.

Другий тендер оголосили 7 листопада. Очікувана вартість закупівлі становила 75,06 млн грн. Переможцем стала компанія "ДІСК-Південь", запропонувавши за послуги 73,55 млн грн. Згідно з угодою компанія має виконати роботи до 31 грудня 2024 року.

За проєктом передбачена комплексна відбудова будівлі, з виконанням зовнішнього та внутрішнього оздоблення, влаштуванням усіх основних комунікацій та підключенням їх до мережі. Капітальний ремонт багатоповерхівки стартує 11 грудня. Агентство відновлення планує завершити його не пізніше листопада 2024 року.

comments powered by HyperComments