Україна отримає 500 мільйонів доларів від США на енергетичну інфраструктуру

Пятница, 17 ноября 2023, 12:20
США надають черговий транш фінансової допомоги на відновлення української енергетичної інфраструктури на суму у 500 мільйонів доларів.
Україна отримає 500 мільйонів доларів від США на енергетичну інфраструктуру

Сполучені Штати готові надалі посилювати захист української енергомережі та відновлювати її. На це країна передбачає виділення 500 мільйонів доларів. Про це повідомив помічник державного секретаря з питань енергетичних ресурсів Джеффрі Паєтт.

«Ми безпосередньо зосереджені на тому, як створити стійкість до зими. володимир путін намагався зробити зиму зброєю і використати це як інструмент, щоб зламати волю українського народу. Я знаю, що він зазнає невдачі», — заявив Паєтт.

За його словами, кошти використовуватимуть для задоволення короткострокових потреб. Зокрема, для пошуку нових трансформаторів та нових генераторів, аби відновити зруйновану інфраструктуру.

Також він наголосив, що США працюють з українським урядом над розробкою майбутньої енергосистеми, яка буде стійкою, екологічною та повністю інтегрованою з Європою.

Країна вже виділила понад 520 млн доларів на підтримку енергетичного сектору України.

Протягом опалювального сезону минулого року росіяни випустили понад 1200 ракет і дронів по ключових енергетичних об'єктах. Понад 250 із них влучили в ціль і пошкодили 43% магістральних мереж. Різного ступеня ушкоджень зазнали й усі теплові та гідроелектростанції.

Згідно зі звітом Програми розвитку ООН, у квітні 2023 року потужності з виробництва електроенергії скоротилися на 51%, якщо порівняти з періодом перед повномасштабним вторгненням рф. 

comments powered by HyperComments