В Одесі та інших містах подорожчає вода

Пятница, 30 июня 2023, 15:11
Вже з завтрашнього дня, 1 липня, в Одесі та ще 32 містах, а також для залізниці, встановлюються нові тарифи на водопостачання. Вода для людей дорожчає.
В Одесі та інших містах подорожчає вода

Для 33 водоканалів, у тому числі одеського «Інфоксводоканалу», а також для «Укрзалізниці» встановлено нові тарифи на воду Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг. Середньозважене зростання склало 32%, — відповідне рішення ухвалено на засіданні регулятора 29 червня.

«На відкритому засіданні комісії схвалено проекти постанов, які передбачають встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на 2023 рік. Після схвалення розрахунки тарифів були актуалізовані. Вони враховано компенсацію вартості електричної енергії з початку 2023 року, що вплинуло на зростання. Середньозважене зростання склало 32%, на деяких підприємствах вище за середнє», — зазначив директор Департаменту з регулювання відносин у сфері централізованого водопостачання та водовідведення Артем Чумак.

Він уточнив, що таким підприємствам пропонують встановити тарифи двома етапами. На першому (з 1 липня до 31 серпня 2023 року) на зміну тарифів вплинуть такі фактори, як збільшення вартості електроенергії; зростання вартості реагентів; зміна обсягів реалізації. На другому (з 1 вересня 2023 року — зміна оплати праці; актуалізація витрат на виконання зобов'язань за кредитними угодами з міжнародними фінансовими організаціями).

Зміна тарифів стосується, зокрема, ТОВ «Інфокс» (філія «Інфоксводоканал»), яке забезпечує водою саму Одесу, а також значну частину околиць - від Кароліно-Бугазу до Біляївки та міста Южний.

Для мешканців Одеси вартість води зросте з 35,15 до 44,86 грн/м³.

comments powered by HyperComments