На півдні Одеської області зустріли дуже рідкісного лісового кота

Вторник, 7 марта 2023, 13:13
Захищеного Червоною Книгою лісового кота зустріли у Тарутинскому степу на півдні Одеської області учасники природоохоронної організації "Ревайлдинг Україна".
На півдні Одеської області зустріли дуже рідкісного лісового кота

Всього, за оцінками спеціалістів, диких лісових котів на всю Україну надічується всього 400-500 тварин.

Одного з таких котів чи кішку зустріли учасники відомої природоохоронної організації "Ревайлдинг Україна" в Тарутинському степу. Це унікальний природний комплекс площею 24 тисячі гектарів, який є зараз найбільшою степовою територією в Європі і має заповідний статус. Тарутинський степ зберігся від сільськогосподарського втручання через те, що в радянські часи тут фунціонував великий військовий полігон.

В Україні лісові коти поширені у Карпатах, на Закарпатті, невеликі популяції збереглися в Одеській області, наВолині, Буковині. Всього в нашій країни вчені налічують близько 400-500 особин лісового кота. Приємно відмітити, що цей рідкісний вид став повертатися до наших ландшафтів, у тому числі до Придунав'я, про що свідчать частіші зустрічі тварини з людьми. 

Лісовий кіт відрізняється від домашнього більшими розмірами та кремезним тілом, коротшим пухнастим хвостом та характерним забарвленням хутра. Також, він поводить себе як дикий звір і зазвичай вправно ховається від людей. Вчені вважають, що лісові коти можуть схрещуватися з домашніми, тож в природі ви можете зустріти їх гібриди з проміжними рисами. 

comments powered by HyperComments