В Одеській області діють відключення світла за графіком

Вторник, 14 февраля 2023, 09:19
Більшість пошкоджень в енергосистемі Одеської області усунули.
В Одеській області діють відключення світла за графіком

14 лютого в Одесі та Одеській області очікуються відключення електроенергії за стабілізаційними графіками, або навіть взагалі без відключень.

Напередодні у компанії ДТЕК Одеські електромережі повідомили, що усунули понад 800 аварій, НЕК Укренерго продовжує лагодити високовольтні мережі

За останні 10 днів енергетики ДТЕК Одеські електромережі усунули понад 800 аварій на мережах компанії. Разом із тим ситуація лишається складною через мережеві обмеження на інфраструктурі НЕК Укренерго після масштабної аварії 4 лютого. Через це в області застосовуються графіки стабілізаційних відключень попри відсутність дефіциту електроенергії. 

З 4 по 13 лютого 206 бригад ДТЕК цілодобово ремонтували мережі компанії, щоб повернути світло в домівки жителів Одеси та Одеського району. Загалом усунули 10 аварій на високовольтних, 67 –  на середньої наруги та 760 на мережах низької напруги. Основна причина аварій – перенавантаження мереж.

В той же час в області відбуваються мережеві обмеження. Причина - пошкоджене через обстріли та аварії обладнання НЕК Укренерго. 

Це означає, що електроенергія не може передаватися від генерації до споживачів по високовольтним мережам через їх руйнування, не дивлячись на те, що сьогодні немає дефіциту потужності в енергосистемі. 

Щоб якнайшвидше усунути мережеві обмеження на Одещині, енергетики ДТЕК допомагають НЕК Укренерго ремонтувати пошкоджене обладнання на високовольтних підстанціях. Наразі задіяно 2 бригади ДТЕК та спецтехніку компанії.

comments powered by HyperComments