Одеса і Одеська область знеструмлені через аварію

Суббота, 4 февраля 2023, 11:20
Увечері 3 та вранці 4 лютого на магістральних підстанціях в Одеській області сталися дві аварії, внаслідок яких зараз весь регіон знеструмлений.
Одеса і Одеська область знеструмлені через аварію

Перша аварія на одній з високовольтних електропідстанцій сталася увечері 3 лютого. Внаслідок цього Одеса та Одеська область на кілька годин залишилися без світла. Наслідки цієї аварії ліквідували за кілька годин.

Друга аварія сталася вранці 4 лютого. Одеса і Одеська область знову повністю знеструмлені. Однак енергетики намагаються відновити електропостачання і в першу чергу на об'єктах критичної інфраструктури.

В ДТЕК Одеські електромережі і в "Укренерго" прокоментувати ситуацію з енергоживленням Одеської області станом на 11.00.

"В магістральній мережі на Одещині сталася масштабна аварія. Сьогодні вранці на одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється м. Одеса вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак. Через це в місті та декількох прилеглих до Одеси районах області діють мережеві обмеження, оскільки неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. В Одесі – аварійні відключення. В більшості інших районів області не існує перешкод для доставки електроенергії споживачам.

Під час декількох останніх ракетних атак ворог навмисно обирав ціллю високовольтну інфраструктуру Одещини, намагаючись знеструмити область. Всі високовольтні підстанції в регіоні зазнали значних уражень. Ремонтні бригади Укренерго відновлювали функціонал неодноразово пошкодженого обладнання, яке працювало за резервними схемами. Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання.

На жаль, масштаб аварії доволі суттєвий, тож і обмеження енергоживлення цього разу будуть більш тривалими. Наразі неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено. Разом з Одеською ОВА та обленерго фахівці Укренерго розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. Ремонтні бригади Укренерго та обленерго цілодобово працюють для усунення наслідків та відновлення енергоживлення."

comments powered by HyperComments