Дерашизація: велике село на півдні Одеськї області отримає нову назву

Вторник, 13 декабря 2022, 10:20
У селі Суворове неподалік від Ізмаїлу розглядають 4 варіанти перейменування населеного пункту під час онлайн-голосування.
Дерашизація: велике село на півдні Одеськї області отримає нову назву

12 грудня, в Суворовській громаді Ізмаїльського району почалося онлайн-голосування стосовно перейменування селища Суворове, яке буде тривати до 18 грудня.

Топонімічна комісія на розгляд мешканців селища надала чотири варіанти нової назви населеного пункту, що є найбільш обґрунтованими відповідно до вимог законодавства. Селище Суворове пропонують перейменувати на Бессарабське, Шікірлі–Кітайське, Буджацьке або Катлабузьке.

Селище було засноване болгарськими переселенцями у 1815 році на місці колишнього татарського поселення Шикирлі-Китай - і зберігало цю назву до 1941 року.

Мешканці населеного пункту, що мають реєстрацію в селищі Суворове, але  тимчасово вимушено покинули його територію, матимуть змогу проголосувати за посиланням на  google форму на офіційному сайті громади (обов’язково треба буде зазначити свою адресу електронної пошти) .

Для місцевих мешканців проводитиметься подворове опитування. Право голосувати матимуть жителі селища віком від 18 років. Опитування здійснюватимуть працівники Суворовської селищної ради, установ відділу освіти, культури та спорту.

Після завершення опитування інформація буде оброблена та опублікована на офіційному сайті Суворовської громади.

comments powered by HyperComments