Одеську область обіцяють скоро повернути до планових графіків відключень

Четверг, 8 декабря 2022, 17:14
Ситуація з енергетикою в Одеській області залишається складною, але керівництво України обіцяє вже за кілька днів повернутися до стабільних графіків відключень - як у інших регіонах.
Одеську область обіцяють скоро повернути до планових графіків відключень

За словами заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенко, ситуацію з енергетикою в Одеській області зараз вдалося стабілізувати. Вже за кілька днів при відсутності нових російських ударів можна буде повернутися до чіткого графіку стабілізаційних відключень.

"Після обстрілів 5 грудня енергетична система міста та населених пунктів навколо постраждала найбільше. Енергетики зробили велику роботу. Ситуацію вдалося стабілізувати, найближчим часом повернемося до планових графіків подачі електроенергії", — написав Тимошенко.

За його словами, в ніч на 8 грудня фахівці знайшли спосіб перепід'єднати Одесу та Одеський район до мережі.

Однак, Одеса залишається заживленою за резервною схемою, яка не забезпечує всіх потреб мільйонного міста. Тому зберігається дефіцит електроенергії та поки що діють екстрені відключення без графіку.

Також при підключенні ряду кварталів та районів Одеси виникали перевантаження у тих чи інших сегментах електромережі та аварійні ситуації на трансформаторах та інших вузлових точках.

comments powered by HyperComments