В Одеській області покращилася ситуація з енергетикою

Четверг, 1 декабря 2022, 13:33
Але в Одеській області продовжують діяти екстрені відключення електроенергії, без графіку.

Станом на 1 грудня в Одеській області продовжується режим екстрених стабілізаційних відключень електроенергії без графіків.

В "Укренерго" ще увечері 30 листопада запевнили, що ремонт енергосистеми продовжується - і за умови відсутності російських ударів можна буде вже за кілька днів перейти від аварійних до планових відключень. У випадку Одеси та Одеської області це означає, що енергетики будуть готові давати електрику у кожен будинок не менше ніж двома періодами по 4 години - загалом до 8 годин на добу за графіком.

"З 1 грудня ДТЕК Одеські електромережі буде робити все можливе, щоб перерва в електропостачанні для кожного клієнта складала не більше 8 – 8,5 годин і в кожній домівці світло було мінімум двічі по чотири години на добу. Відключення відбуватимуться для всіх клієнтів почергово вдень та вночі протягом тижня" - повідомили в компанії "ДТЕК - Одеські електромережі".

Ще одна добра новина - це початок системної допомоги від США у відновленні енергосистеми у вигляді постачання відповідного обладнання та фінансування.

І ще одна добра новина - готовність однієї з турецьких компаній надати три судна - плавучі теплові електростанції, які можуть давати загалом до 300 мегават електроенергії. Вони можуть стояти, наприклад, в порту Одеси та забезпечувати енергією саму Одесу та ряд інших міст та сіл поблизу. І подібні ситуації вже були у кінці 1970-х, коли Одеса під час обледеніння та спричиненого цим енергетичного блекауту деякий час отримувала електроенергію від суден так званого "космічного" флоту.

І чергова добра новина - сьогодні в Одесі з електрикою стало настільки краще, що з'явилася можливість відновити рух трамваїв та тролейбусів. Вони починаючи з блекауту 23 листопада лише двічі, 25 та 28 листопада, ненадовго виходили на лінії лише у ранкову годину пік, а всі інші дні не працювали взагалі.

comments powered by HyperComments