Україна підписала безпекову угоду з Ірландією

Четвер, 5 вересня 2024, 10:05
Ірландія стала 26-ю країною, з якою Україна підписала двосторонню безпекову угоду за останні місяці. Враховуючи нейтральний статус Ірландії, вона зосередиться, головним чином, на гуманітарній допомозі та нелетальному військовому спорядженні.
Україна підписала безпекову угоду з Ірландією

Україна та Ірландія підписали двосторонню угоду щодо безпеки.  Про це повідомляє Президент України Володимир Зеленський:

Саме для цього напередодні до Києва приїхав прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс.

"Сьогодні ми підписали двосторонню угоду між Україною та Ірландією щодо безпеки, і цей документ дозволить нам реалізувати весь потенціал співпраці між нашими країнами, а також із партнерами в рамках усієї архітектури безпекових угод." - заявив він 

У 2024 році  Ірландія зобов'язалася виділити нашій державі ще 128 млн євро на нелетальну військову підтримку та щонайменше 40 млн євро на гуманітарну допомогу.

Ірландія також надасть системи розмінування та обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів і надалі братиме участь у коаліції з розмінування. Крім того, країна вивчить інші потенційні шляхи підтримки в межах коаліцій спроможностей Контактної групи з питань оборони, таких як ІТ-коаліція.  

Окремі блоки безпекової угоди включають підтримку Української формули миру, санкцій проти росії, відшкодування збитків, а також допомоги Україні в економічному відновленні, відбудові, захисті критичної інфраструктури.

Ірландія стала 26 країною або організацією, з якими Україна уклала двосторонню безпекову угоду. До цього Україна підписала двосторонні угоди з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією, Латвією, Іспанією, Бельгією, Португалією, Швецією, Ісландією, Норвегією, Японією, США, ЄС, Естонією, Литвою, Польщею, Люксембургом, Румунією, Чехією та Словенією.

comments powered by HyperComments