Суд за кілька років тяганини став на сторону незаконного забудовника центру Одеси

Четвер, 27 червня 2024, 14:50
Цікавим рішенням завершилася судова справа, яка тягнулася ще з 2021 року - позов забудовника Аднана Ківана проти одеського міського голови Геннадія Труханова.
Суд за кілька років тяганини став на сторону незаконного забудовника центру Одеси

Напередодні Київський районний суд Одеси задовольнив позов власника компанії Кадорр Аднана Ківана до мера міста Геннадія Труханова, поданого ще 2021 року, коли між ними тривала медійна війна.

Ківан вимагав визнати недостовірною і такою, що ганьбить його честь, гідність і ділову репутацію інформацію, яку поширив одеський мер. Труханов тоді заявив, що Ківан хоче бути монополістом на одеському ринку будівництва та подарував тодішньому губернатору Михайлу Саакашвілі пентхаус в тому самому будинку, землю під будівництво якого було виділено у 2015 р. за підписом самого Саакашвілі Південному регіональному управлінню будівництва Міноборони, яке, в свою чергу, передало згодом цю землю структурам Ківана.

Сам Саакашвілі за кілька років після цього відсвяткував у згаданому пентхаусі новоселля.

"В Одесі триває постійна боротьба. Один із тих, хто хотів монополізувати ринок будівництва — Аднан Ківан, він бореться за те, щоб бути монополістом. Він завжди за це боровся. Ви бачите це за написом KADORR: замість 15 тис. кв. збудовано 45 тис. кв. м., і Саакашвілі підписав документи про виділення цієї ділянки, будучи губернатором Одеської області. , хтось із правоохоронних органів, із НАБУ хоча б, ЄРДР завели, хоча б запросили та опитали його, що ви там робили і як ви отримали цю квартиру?" - заявив тоді Труханов.

Суддя Олена Васильків визнала ці відомості неправдивими і зобов'язала Труханова спростувати їх не пізніше ніж через п'ять днів після набрання чинності чинністю. Крім того, Труханов має сплатити судовий збір у розмірі 1816 грн і викласти 13,6 тис. грн за експертизу. 

Таким чином, суддя визнала неправдою або слова міського голови, або той документ, на який спирався міський голова, або факт появи у колишнього голови Одеської ОДА квартири у збудованій Ківаном багатоповерхівці на колишній землі Міноборони.

comments powered by HyperComments