До Києва прибув Державний секретар США

Вівторок, 14 травня 2024, 16:26
14 травня відбувся неанонсований візит Державного секретаря (фактично міністра закордонних справ) США Ентоні Блінкена до Києва, де він зустрівся з президентом та прем'єр-міністром України.
До Києва прибув Державний секретар США

Приїзд Держсекретаря США до України є першою його поїздкою після ухвалення Конгресом нового пакету допомоги на 61 млрд доларів. «Ми знаємо, що це складний час. Але ми також знаємо, що в найближчій перспективі допомога вже в дорозі, частина її вже надійшла, і ще буде надходити», — сказав Блінкен. «І це матиме реальний вплив на поточну російську агресію на полі бою», – додав Держсекретар США.

Під час візту до України Ентоні Блінкен розповів про військову допомогу США і її вплив на військові дії. "Сьогодні я повернувся до Києва, щоб продемонструвати нашу непохитну підтримку Україні, яка захищає свою свободу від російської агресії", — написав посадовець

Блінкен повідомив Президенту України Володимиру Зеленському, що частина великого пакету допомоги США вже надійшла в Україну, частина вже в дорозі і ще частина надійде пізніше, інформує Reuters.

Візит Ентоні Блінкена до Києва має на меті «надіслати потужний сигнал заспокоєння українцям, які, очевидно, перебувають у дуже важкій ситуації», — сказав один з американських чиновників на умовах анонімності.

Глава Української держави подякував Ентоні Блінкену за його візит до України, який є важливим сигналом стійкої та потужної підтримки нашої країни з боку Сполучених Штатів, інформує Офіс Президента України.

«Це було для нас довгоочікуваним і дуже важливим рішенням, а зараз необхідно цю допомогу доправити якомога швидше. Пріоритет для нас – протиповітряна оборона. Вже сьогодні нам потрібні дві системи «Петріот» для захисту Харкова та Харківщини, бо люди постійно страждають від обстрілів і російських ракет», – зазначив Президент.

Володимир Зеленський поінформував державного секретаря США про ситуацію на передовій, зокрема на Харківському напрямку, та про першочергові потреби Збройних Сил України. Під час зустрічі обговорювались перспективи розширення участі США в коаліції винищувачів та програм тренування пілотів, нагальні потреби в далекобійних спроможностях і комплектуванні додаткових бригад. 

comments powered by HyperComments