Затримали російського шпигуна у Миколаєві

Четверг, 14 марта 2024, 14:16
СБУ затримала у Миколаєві інформатора фсб, який влаштував у квартирі «спостережний пункт» за колонами ЗСУ.
Затримали російського шпигуна у Миколаєві

Для збору розвідданих фігурант облаштував у власній квартирі «спостережний пункт». З вікон помешкання він спостерігав за інтенсивністю руху підрозділів ЗСУ по одній із ключових автотрас у напрямку передової. Також під час руху української бойової техніки зловмисник намагався встановити її орієнтовну кількість і звертав особливу увагу на важкі зразки озброєнь.

 Щоб убезпечити шляхи переміщення українських військ, було проведено комплексні заходи, а самого фігуранта затримано «на гарячому».

Під час затримання зловмисник разом із сином чинив фізичний спротив правоохоронцям, щоб втекти з місця події. Однак йому це не вдалося.

За даними слідства, фігурант був на зв’язку з прокремлівським блогером Сергієм Лебедєвим (відомий під псевдонімом «Лохматий»), який переховується у Донецьку і працює на фсб. Комунікацію з ним підтримував через анонімний чат у месенджері. Там він викладав розвідувальні «звіти».

При обшуку у помешканні затриманого вилучено мобільний телефон із доказами злочинної діяльності.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує 12 років тюрми. Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

comments powered by HyperComments