Європарламент закликав всі країни Європи надати далекобійну зброю Україні

Четверг, 29 февраля 2024, 16:01
Депутати Європейського парламенту проголосували за резолюцію, у якій мова йде про необхідність непохитної підтримки України ЄС після двох років повномасштабної війни, надання далекобійної зброї та засуджуються дії росії на окупованих територіях.
Європарламент закликав всі країни Європи надати далекобійну зброю Україні

В Європарламенті проголосували за резолюцію на підтримку України. Її було прийнято 26 лютого у Страсбурзі в рамках пленарного засідання Європарламенту. "За" проголосував 451 депутат, "проти" - 46 і 49 утрималися. Загалом у голосуванні взяли участь 546 депутатів.

 Автори документу підкреслили непохитну солідарність з українцями та політичним керівництвом нашої країни, підтвердили підтримку незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. 

Парламентарі вчергове російську війну проти України та залучення до неї білоруського режиму. Вони висунули вимогу до росії та її поплічників негайно зупинити бойові дії та вивести всі свої сили та військове обладнання з усієї території України.

Резолюція окремо наголошує на неприпустимості атак проти мирного населення та цивільної інфраструктури, закликає росію зупинити практику насильницької депортації українців з тимчасово окупованих територій та звільнити всіх українців, які перебувають у російському полоні або ув’язненні, та припинити практику завезення російських громадян на окупованих територіях України.

У цьому ж документі засуджується намір росії провести "президентські вибори" на окупованих українських територіях та вказано, що Європарламент не визнає результати цих протиправних "виборів".

comments powered by HyperComments