Невизнане Придністров'я звернулося до росії та міжнародних організацій

Среда, 28 февраля 2024, 17:37
Розташоване на кордоні з Одеською областю невизнане Придністров'я 28 лютого звернулося по допомогу до росії та різних міжнародних організацій, які можуть, як максимум, заявити про "глибоке занепокоєння".
Невизнане Придністров'я звернулося до росії та міжнародних організацій

Самопроголошене невизнане Придністров'я сьогодні під час з'їзду всіх місцевих так званих депутатів всіх рівнів звернулося по допомогу до росії через «економічну блокаду» з боку Молдови

 Як пишуть «Новости Принестровья», у зверненні депутатів сказано, що росія «є гарантом і посередником у переговорному процесі».

Депутати невизнаного Придністров'я також звернулися до ООН, ОБСЄ, Європейського парламенту, Міжнародного комітету Червоного хреста та СНД  щоб ті припинили «порушення Молдовою прав і свобод громадян Придністров'я». Вони також стверджують, що ймовірні провокації можуть призвести «до ескалації напруженості».

Депутати просять забезпечити цивілізоване врегулювання «конфлікту», під яким мається на увазі нібито «тиск Молдови» на регіон.

Раніше анонсувалося, що придністровські депутати можуть попроситися включити свій анклав до складу росії. Але цього не сталося - скоріше за все через те, що місцеві так звані депутати вирішили, що краще зберегти свій статус та хоч якусь владу, ніж стати другорядними російськими чиновниками і відразу стати законною військовою ціллю як для України, так і для Молдови, яка за таких обставин може відновити свою територіальну цілісність.

comments powered by HyperComments