В Одесу приїжджала міністр іноземних справ Німеччини

Понедельник, 26 февраля 2024, 12:30
24 лютого, у другу річницю повномасштабного вторгнення рф в Україну міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок відвідала Одесу. Її супроводжував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.
В Одесу приїжджала міністр іноземних справ Німеччини

Делегація побувала в Одеському порту. Там Анналена Бербок вчергове засудила дії рф та зауважила, що Німеччина буде намагатися робити все можливе, щоб підтримати українців. Також Бербок і Кулеба також відвідали пошкоджений унаслідок російського удару влітку 2023 року Спасо-Преображенський собор.

"Одеський порт символізує стійкість України. […] Ми забезпечуємо найбільший термінал в Україні федеральними гарантіями. Протиповітряна оборона також створює простір для інвестицій – успіх очевидний", – наголосила глава МЗС Німеччини.

Бербок розповіла, що ФРН організує в Берліні конференцію з відновлення України й хоче надалі розширювати економічну співпрацю між країнами, спільне майбутнє яких у ЄС, її цитує Х МЗС Німеччини.

В Одесі Анналена Бербок ознайомилася з наслідками російського тероризму, зокрема, на власні очі побачила руйнування, спричинені російськими обстрілами.

"Поінформували міністра закордонних справ ФРН щодо безпекової ситуації в регіоні. Сподіваємося на подальше посилення ППО", – зазначив керівник Одеської ОВА Олег Кіпер.

"За останні два роки Німеччина стала другим найбільшим постачальником військової допомоги Україні й рішучим прихильником членства України в ЄС. Україна не самотня. Коаліція з більше ніж 50 країн підтримує нас і вірить у нашу перемогу. Я вдячний, що Німеччина серед них". - заявив Дмитро Кулеба.

comments powered by HyperComments