У конгресі США будуть голосувати за подальшу допомогу Україні

Вторник, 5 декабря 2023, 13:13
Напередодні була розповсюджена інформація про, начебто, завершення допомоги США Україні через те, що закінчилися гроші. Але це суто процедурне питання, яке буде вирішене у Конгресі США.
У конгресі США будуть голосувати за подальшу допомогу Україні

Лідер більшості Демократичної партії у Сенаті США Чак Шумер оголосив перше процедурне голосування щодо нового пакету допомоги Україні. Про це повідомляє видання The Hill.

Йдеться про пакет на $106 млрд, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю, країнам Індо-Тихоокеанського регіону та гуманітарну допомогу сектору Гази. Голосування має відбутися цього тижня. За словами Шумера, в України закінчуються ресурси для війни, а тому необхідно діяти швидше.

"Я закликаю кожного сенатора замислитися, де ми перебуваємо на цей момент історії. Національна безпека є під загрозою у всьому світі — у Європі, на Близькому Сході та в Індо-Тихоокеанському регіоні. Це може визначити траєкторію демократії на довгі роки вперед. Ми живемо в історичний момент", — сказав сенатор.

Можливо, що законопроєкт навряд чи буде схвалений одразу через політичні розбіжності демократів та республіканців щодо безпеки кордонів США.

Державний секретар США Ентоні Блінкен, голова Пентагону Ллойд Остін та директор національної розвідки Авріл Хейнс 5 грудня проведуть засекречений брифінг щодо ситуації в Україні для сенаторів.

Шумер заявив, що Білий дім також запросив президента Володимира Зеленського звернутися до законодавців відеозв'язком, щоб описати ситуацію в Україні.

Раніше директорка з бюджету Білого дому Шаланда Янг заявила, що гроші на допомогу Україні закінчаться до кінця 2023 року, якщо Конгрес США не ухвалить нового пакету. Саме ці слова і були широко розповсюджені напередодні спочатку в російських, а потім і в українських медіа.

20 жовтня 2023 року президент США Джо Байден закликав Конгрес не припиняти постачання зброї Україні. Білий дім надіслав до Конгресу запит виділити $106 млрд екстреного фінансування для допомоги Україні, Ізраїлю та зміцнення безпеки кордонів США. Зокрема, $61,4 млрд із них передбачаються для України. 

comments powered by HyperComments