Одеська міськрада виділила ще 149 мільйонів на оборону

Среда, 15 ноября 2023, 14:54
15 листопада відбулася позачергова сесія Одеської міської ради, на якій виділили додаткові кошти на військові потреби - майже 150 мільйонів гривень.
Одеська міськрада виділила ще 149 мільйонів на оборону

Весь сенс сьогоднішньої позачергової сесії Одеської міськради був у тому, щоб перерозподілити міський бюджет і за рахунок зменшення та перегляду витрат знайти додаткові кошти на військові потреби. Цього разу знайшли та виділили 149 мільйонів гривень, які додались до загальної суми у понад 1,4 мільярди гривень, спрямованих на оборонні потреби.

Зараз міська влада має можливість фінансування військових потреб з міського бюджету через міські цільові програми "Безпечне місто", "Допомога ТРО", а також для регіональних підрозділів ДСНС.

Напряму купувати техніку та спорядження через ці програми можна лише для територіальної оборони та рятувальників. Для всіх інших потреб фінансування йде за схемою зворотної субвенції з міського бюджету Одеси до державного бюджету - для міністерства оборони чи, наприклад, оперативного командування "Південь". 

Сьогоднішні рішення такі. 

33 млн. грн. виділять підрозділам Нацгвардії на модернізацію матеріально-технічної бази),

30 млн. грн. направлять Нацполіції на потреби штурмової бригади,

27 млн. грн. - для ВМС України на проведення капітального ремонту фондів військово-морської бази.

Крім того, 15 мільйонів буде спрямовано на оплату комунальних послуг і поліпшення матеріально-технічного забезпечення Військової академії. Трохи більше 5 мільйонів отримає Одеське квартирно-експлуатаційне управління на комуналку. Ще 2,5 млн на засоби обігріву для Сил оборони України.

Також мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що вже виділені кошти освоюються недостатньо швидко та запропонував долучити до процедури військових закупівель громадські організації та волонтерів. «У рамках програми «Безпечне місто» ми вже виділили понад 550 мільйонів гривень, проте освоюються ці кошти дуже повільно, і це всеукраїнська тенденціяю Причина проста — армія воює і немає достатньої кількості співробітників із закупівель».

comments powered by HyperComments