В Одесі відкрили почесне консульство Італії

Пятница, 8 сентября 2023, 15:30
7 вересня в Одесі за участю дипломатичної делегації, керівництва міста та обласної військової адміністрації відкрили почесне консульство Італії.
В Одесі відкрили почесне консульство Італії

Вперше з моменту проголошення Незалежності України, в Одесі відкрилось почесне еонсульство Італійської Республіки. 

Консульський округ поширюється на Одеську, Херсонську, Кіровоградську, Миколаївську, Запорізьку області та Автономну Республіку Крим.

Одеська область історично пов’язана з Італією. Георгіс Торичеллі, Александр Бернацци, Франциско та Джованні Фраполлі, Франциско Моранді та інші італійські митці були творцями архітектурних шедеврів, які донині є перлинами Одеси.

В Одесі, в тому числі і з приводу відкриття консульства, перебуває делегація Італійської Республіки на чолі зі спеціальним посланником міністра закордонних справ Італії з питань відбудови та зміцнення стійкості України Давіде Ла Чечіліа та послом Італійської Республіки в Україні П'єром Франческо Дзадзо. 

Члени делегації зустрілися із мером Одеси Геннадієм Трухановим. На зустрічі була присутня також керівник бюро ЮНЕСКО в Україні К’яра Децці Бардескі. В ході зустрічі члени делегації зазначили, що питання відбудови Одеси має для них велике значення. 

«Цей проєкт має серйозну підтримку з боку офісу Прем’єр-міністра Італії, Офісу міжнародних справ та Міністерства культури. Наша співпраця має бути довготривалою та мати великий вплив. Зі свого боку ми готові залучати найкращі ресурси в галузі інженерії, архітектури та проєктування», - сказав пан Давіде Ла Чечіліа. 

comments powered by HyperComments