Болгарія підтримує вступ України до НАТО

Среда, 5 июля 2023, 11:27
Парламент Болгарії офіційно підтримав вступ України до Північноатлантичного альянсу.
Болгарія підтримує вступ України до НАТО

Комітет із питань зовнішньої політики парламенту Болгарії 4 липня схвалив проєкт декларації групи партій коаліції, в якій висловлює підтримку вступу України до Північноатлантичного Альянсу по завершенні війни.

"Найпрямішим шляхом до відновлення миру в Україні та Європі є повний і негайний добровільний вихід Росії за межі міжнародно визнаних кордонів усіх суверенних держав, що постраждали від неї", – зазначається у декларації.

Заступник міністра закордонних справ Болгарії Тихомир Стойчев заявив: «Ухвалення декларації вищим законодавчим органом Болгарії продемонструє рішучу політичну підтримку незалежності, суверенітету та загальної територіальної цілісності України, яка бореться проти російської агресії, а також її суверенного права визначати власні заходи безпеки. Очікується, що саміт у Вільнюсі визначить чіткий процес вступу України, який, звичайно, може стати реальністю, коли дозволять умови».

За пропозицією коаліції партій ГЕРБ-СДС у тексті також було засуджено ядерний шантаж з боку росії через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

comments powered by HyperComments