Німеччина підтримує територіальну цілісність України

Понедельник, 3 июля 2023, 15:59
Німецький канцлер Олаф Шольц у своїй заяві одночасно підтримав територіальну цілісність України в контексті повернення Криму під законну юрисдикцію з російської окупації та висловив побоювання щодо надання Україні далекобійної зброї, здатної вражати територію держави-агресора.
Німеччина підтримує територіальну цілісність України

Канцлер Німеччини Олаф Шольц нагадав, що Україна вже за часів Радянського Союзу була самостійною державою з членством в ООН та володіла Кримом. Про це він сказав в інтерв'ю виданню ARD.

Відповідаючи на питання щодо військової допомоги Україні, політик сказав, що «Крим дуже і дуже давно входить до складу України», і наголосив, що саме «вирішення проблеми» з окупацією півострова може стати вирішальним для закінчення війни.

Також канцлер ФРН нагадав, що навіть у радянську епоху Україна була досить впливовою державою, щоб стати однією із засновниць ООН. «І це, до речі, рф перша покинула Радянський Союз, а не Україна», – наголосив він.

У той же час у відповідь на вимоги чітко окреслити перспективи членства на майбутньому саміті НАТО у Вільнюсі Шольц заявив, що в разі вступу України до НАТО не повинно бути невирішених прикордонних конфліктів.

Також він заявив, що на Берліні лежить відповідальність за надання гарантій безпеки – такою, за його словами, є позиція Німеччини.

Водночас канцлер Німеччини зазначив, що його країна «проти того, щоб зброя, яку вона передає, потрапила на територію росії».

Раніше Олаф Шольц заявив, що Захід прагне допомогти Україні в обороні, а не зміні режиму путіна.

comments powered by HyperComments