В Україну прибув з візитом президент США Байден: про що він заявив

Понедельник, 20 февраля 2023, 15:35
Сьогодні, 20 лютого, вперше за останні 15 років, Україну відвідав з візитом президент США - Джо Байден. Під час повітряної тривоги, коли росія знову погрожувала ракетним чи повітряним ударом, президенти США та України прогулялися Києвом.
В Україну прибув з візитом президент США Байден: про що він заявив

20 лютого 2023 року президент США Джо Байден відвідав Київ. Він пообіцяв Володимиру Зеленському, що Вашингтон буде підтримувати Україну скільки потрібно. Ось головні тези того, що заявив Джо Байден в Україні.

Байден пообіцяв ще $500 млн на озброєння, зокрема на артилерійські боєприпаси, протитанкові системи та радари ППО, плюс посилення санкцій проти росії. «Я оголошу про ще одне постачання критичного обладнання, зокрема артилерійської амуніції, протитанкових систем і радарів для повітряного спостереження, щоб допомогти захистити українців від бомбардувань. Також я повідомлю, що пізніше цього тижня ми оголосимо додаткові санкції проти еліт і компаній, які намагаються допомагати військовій машині росії»

«Разом ми направили на захист України майже 700 танків [вочевидь, включно з анонсованими, але ще не доставленими] і тисячі броньованих машин, 1000 артилерійських систем, понад 2 мільйони артилерійських боєприпасів, понад 50 сучасних реактивних систем залпового вогню та систем протиповітряної оборони», — підкреслив Байден під час візиту в Київ.

За словами Байдена, коли путін почав своє вторгнення рік тому, він думав, що Україна слабка, а Захід поділений. Однак протягом року США створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну завдяки безпрецедентній військовій, економічній та гуманітарній підтримці. І ця підтримка триватиме. «Він сподівався, що єдність буде нетривалою. Тепер, мабуть, він на це не сподівається. Узагалі не знаю, на що він сподівається. Але він продовжує робити помилки»

Байден віддав належне «мужності та лідерству» президента України.У гостьовій книзі Маріїнського палацу Байден написав, що для нього честь бути у Києві, щоб показати солідарність з волелюбним народом України. «Будь ласка, прийміть мою глибоку повагу за вашу мужність і лідерство. Слава Україні!»

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори між його командою та командою президента США Джо Байдена у Києві стали великим поштовхом до перемоги України. «Ця розмова наближає нас до перемоги. Результати візиту обов'язково позначаться на полі бою під час звільнення наших територій» 

За словами Зеленського, під час зустрічі з Джо Байденом вони «проговорили питання далекобійної зброї та зброї, яка може постачатися в Україну». «Очікується потужний пакет оборонної підтримки України. Саме зараз цей пакет є сигналом, що російські спроби реваншу не мають шансів», — сказав Президент України.

Зеленський також заявив, що «результати візиту будуть відчутні на полі бою у звільненні нашої території». «Рішення президента США щодо постачання Абрамсів уже заклало основи танкової коаліції. Історично важливим є наш прогрес у питанні протиповітряної оборони. Петріоти для захисту наших міст — це фундаментальне посилення», — заявив він.
 

comments powered by HyperComments