У Молдові росія планувала державний переворот

Понедельник, 13 февраля 2023, 14:42
Цілком ймовірно, що росія планувала чи планує спробу державного перевороту у Молдові.
У Молдові росія планувала державний переворот

Секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі телемарафону заявив, що українська розвідка надала Молдові інформацію про плани рф щодо так званого державного перевороту в країні. Таким чином, додає Данілов, Кремль намагається створити ще одну точку напруги, та зсунути фокус з російської агресії в Україні.

Також секретар РНБО зауважив, що переворот, імовірно, буде здійснений за допомогою силовиків так званого «чеченського угрупування», що зараз перебувають в Туреччини й під виглядом «рятувальників», та нібито допомагають турецькій владі боротися з наслідками землетрусу.

"Ми зараз уважно відстежуємо, щоб не сталося так, що ці „рятувальники“ опиняться в Кишиневі. Ми знаємо їх прізвища та імена. У них було особисте завдання з 24-го лютого", — додав Данілов.

Інформацію про спробу організації росією державного перевороту підтвердила і президент Молдови Майя Санду. "План рф на майбутній період передбачає диверсії із залученням людей з військовою підготовкою, замаскованих під цивільних осіб, для проведення насильницьких дій, нападів на державні будівлі та захоплення заручників", - розповіла президент Молдови.

"Документи, отримані від наших українських партнерів, вказують на місця та логістичні аспекти організації цієї підривної діяльності. План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкції щодо правил в'їзду до Молдови для громадян Росії, Білорусі, Сербії та Чорногорії", - сказала Санду.

Вона запевнила, що державні органи безпеки працюють над запобіганням цим провокацій і тримають ситуацію під контролем.

comments powered by HyperComments