Заступником голови Одеської облради залишився відвертий сепар

Пятница, 2 декабря 2022, 12:41
2 грудня Одеська обласна рада під час сесії не спромоглася відправити у відставку заступника голови, який є відвертим прихильником росії.
Заступником голови Одеської облради залишився відвертий сепар

Сьогодні, 2 грудня, під час сесії Одеської обласної ради не було онлайн-трансляції засіання, як це передбачено законом, не відбулося. До речі, вже під час війни дві сесії Одеської облради, які відбувалися у режимі онлайн, транслювалися у прямому ефірі. Але не сьогодні та не під час минулої сесії у липні...

Чому? Мабуть тому, що на посту заступника голови обласної ради досі залишається відвертий сепар Вадим Шкарівський, обраний від забороненої за проросійську позицію партії "ОПЗЖ". На сьогоднішню сесію також був винесений проект рішення, який ставив за метою звільнення Шкарівського, але був оформлений як проект змін до регламенту обласної ради з ліквідацією взагалі посади заступника (з залишенням посади першого заступника голови облради). Теоретично це дозволяло ліквідувати ту посаду, яку зараз займає Шкарівський і, таким чином, звільнити його.

Поданий до порядку деннного проект рішення був від імені депутата Михайла Шмушковича, колишнього "регіонала", який зараз очолює фракцію "Європейської Солідарності". "За" цей проект рішення проголосували 28 депутатів з 55 присутніх. Це не стало загальною більшістю - отже Вадим Шкарівський залишається керувати Одеською обласною радою за умов відсутності голови та першого заступника.ї

Вадим Шкарівський є депутатом вже другу каденцію - з 2015 року, представляючи послідовно, "Опоблок" та "ОПЗЖ". Він заперечує факт російської агресії проти України та виступає проти створення частин територіальної оборони, за що потрапив до списку сайту "Миротворець".

Незадовго до початку війни, під час позачергової сесії облради 16 лютого Шкарівський озвучив, як з'ясувалося, неправдиву інформацію про відведення російських військ від кордонів з Україною, а частини територіальної оборони, що створюються під керівництвом Збройних сил України, назвав "бандформуванням".

"Сьогодні міноборони Російської Федерації заявило, що всі військові частини закінчили свої планові навчання та повертаються до місць своєї дислокації. А ми знову створюємо якісь об'єднання. Ми це пройшли у 2014-2015 році, коли такі "об'єднання" віджимали у когось їхній бізнес і самі вирішували, хто для них внутрішній ворог, а хто ні. Це такі бандформування, інакше я їх назвати не можу", - вважає представник парламентської партії "ОПЗЖ".

Раніше Шкарівський також називав Революцію Гідності "державним переворотом" і заявив, що Революція Гідності "розвалила державу". Також він цитував Геббельса і висловлював антисемітські заяви, що розпалюють міжнаціональну ворожнечу.

comments powered by HyperComments