Що знайшли у Києво-Печерській лаврі українські спецслужбовці (ВІДЕО)

Среда, 23 ноября 2022, 10:31
Обшуки та інші слідчі дії у Києво-Печерській лаврі та ряду інших об'єктів православної церкви московського патріархату у Рівненській області дали цілком прогнозований та очікуваний результат у вигляді масштабної схеми проросійської пропаганди та навіть наявності можливих диверсантів.
Що знайшли у Києво-Печерській лаврі українські спецслужбовці (ВІДЕО)

Напередодні СБУ провела обшуки та здійснила інші слідчі дії на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської лаври в Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ московського патріархату. Ретельну перевірку було здійснено у 350 церковних спорудах в Києві та Рівненській області, перевірено 850 осіб.

Масштаби знахідок вражають. Знайдено гроші готівкою на загальну суму понад 2 мільйони гривень і 100 тис. доларів у гривнях, російських рублях та доларах. Знайдено проросійську пропагандистську літературу та поліграфічну продукцію, яка використовувалася для пропаганди "руzzкого мира" під час навчання у релігійних навчальних закладах - приходських школах та семінаріях.

Понад 50 осіб у Києво-Печерській лаврі та інших спорудах московського патріархату пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа. Серед них були не лише громадяни України, а й громадяни росії, що перебували на території об’єктів, громадяни інших країн. У деяких були лише паспорти СРСР та радянські військоові квитки. Деякі взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження.

Зокрема, на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України, який може бути причетний до незаконної діяльності в нашій країні проросійського інформаційного агентства "Антван". При цьому він є довіреною особою власника однойменної російської компанії "ANTVAN GROUP" – громадянина росії Орлова О.В., який володів в Україні низкою земельних ділянок і закладів громадського харчування. Це майно зараз заарештовано у межах кримінального провадження

Вказані безпекові заходи відбувалися у межах чинного законодавства

comments powered by HyperComments