У Верховній Раді змінили склад комітетів

Пятница, 7 октября 2022, 11:04
Деякі народні депутати від Одеської області, в тому числі сепаратисти від заборонених проросійських партій, змінили свою "дислокацію" у парламентських комітетах.
У Верховній Раді змінили склад комітетів

6 жовтня у Верховній Раді депутати змінили склад парламентських комітетів. Це торкнулося ряду депутатів, які були обрані від Одеської області безпосередньо, або мають відношення до регіону за попередньою біографією чи політичними інтересами.

Сепаратист з давньою проросійською репутацією Микола Скорик, що був обраний від партії ОПЗЖ, а після її заборони став членом депутатської групи "Платформа за життя та мир", перейшов до Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, увільнивши його від обов’язків члена Комітету з питань економічного розвитку.

Ігор Васильковский (обраний як мажоритарник від партії "Слуга народу") відкликаний з посади члена Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Колишня т.в.о. голови Одеської ОДА наприкінці 2016 р. Соломія Бобровська ("Голос") увійшла до складу Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Вона пішла при цьому з посади секретаря Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. 

Вадим Рабінович, який як й Микола Скорик входив до складу забороненої ОПЗЖ, але зараз є позафракційним, перейшов з посади члена Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин. Вадим Рабінович виявляє неабиякий інтерес до Одеси та Одеської області та навіть балотувався й був обраний депутатом Одеської обласної ради  2020 році, втім вирішив залишитися народним депутатом.   

comments powered by HyperComments