Одеська область може отримувати електроенергію з Румунії та Молдови

Пятница, 16 сентября 2022, 11:54
У випадку виникнення такої необхідності південь України, в тому числі і Одеська область, зможе отримувати електроенергію з Румунії та Молдови.
Одеська область може отримувати електроенергію з Румунії та Молдови

Про це йшла мова під час візиту до Одеси Віце-прем’єр-міністра, міністра закордонних справ і європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску, Міністра закордонних справ Румунії Богдана Ауреску, Міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, а також міністрів енергетики України, Румунії та Молдови.

«Ключовим питанням, яке ми обговорили на зустрічі з главою МЗС Дмитром Кулебою та Міністром енергетики України Германом Галущенком була енергетична безпека нашої країни та можливості під’єднання наших енергетичних систем до європейської мережі. Це — дозволить значно посилити енергетичну безпеку в умовах війни, тому що через поразки на полі бою ворог намагається повністю зруйнувати енергетичну галузь нашої держави і наявність потужного резерву допоможе нам зменшити ризики, які виникають через обстріли наших електростанцій та іншої інфраструктури» — зазначив Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко.

Міністри енергетики Молдови та Румунії підтвердили свою відданість зміцненню енергетичної співпраці з Україною, зокрема, в контексті взаємовигідної торгівлі електроенергією. Як відзначили учасники зустрічі, як для України, так і для Молдови та Румунії, як ніколи, важливо забезпечити енергетичну безпеку та незалежність. Найкращий спосіб досягти цього – підвищувати рівень власної енергоефективності.

comments powered by HyperComments