Одесу відвідали європейські міністри

Четверг, 15 сентября 2022, 10:26
14 вересня відбувся спільний візит до Одеси міністрів закордонних справ Литви Габрієлюса Ландсбергіса та Ірландії Саймона Ковені за участю Міністра МЗС України Дмитра Кулеби.
Одесу відвідали європейські міністри

Міністри закордонних справ трьох країн разом з начальником ООВА Максимом Марченком та головою Одеської обласної ради Григорієм Діденком відвідали Одеський морський торговельний порт, де оглянули судно, що ходить під прапором Панами і на яке завантажували 47 тисяч тонн зернових для відправки до Бангладешу.

«Для нас дуже важливо безпосередньо на місці, в Одесі, отримати оновлену інформацію про Чорноморську зернову ініціативу, яка дозволила відновити експорт пшениці, кукурудзи та олії в останні тижні до країн Африки, Азії та Європи. Мій візит до України відбувається напередодні засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку наступного тижня, на якому Рада безпеки ООН має отримати від нас оновлену інформацію про продовольчу безпеку та Чорноморську зернову ініціативу», – зазначив на брифінгу в Одесі Міністр закордонних справ Ірландії Саймон Ковені .

У свою чергу Максим Марченко в рамках проведеної наради ознайомив Габрієлюса Ландсбергіса, Саймона Ковені та Дмитра Кулебу з жахливими наслідками ракетних ударів, завданих російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області.

Також сторони обговорили подальшу допомогу Україні від литовського та ірландського урядів.

comments powered by HyperComments