Молдова заблокувала ротацію російських військових у Придністров'ї

Пятница, 22 июля 2022, 13:23
Спроба росіян провести ротацію свого офіцерського складу у так званому "миротворчому" контингенті на території невизнаного Придністров'я не вдалася - транзит росіян через територію Молдови неможливий.
Молдова заблокувала ротацію російських військових у Придністров'ї

Міністерство закордонних справ Молдови не дозволило в’їзд на територію країни російським військовим з так званої оперативної групи (ОГРВ), що базується в невизнаному Придністров’ї.

"Ротація військовослужбовців у складі російського миротворчого контингенту здійснюється відповідно до механізму, встановленого з метою уникнення ризиків та забезпечення скоординованого переміщення особового складу контингенту. 

Випадки несанкціонованого в'їзду окремих російських військовослужбовців були пов'язані з невідповідністю критеріям, встановленим у механізмі. Таким чином, не допущено офіцерів так званої Оперативної групи російських військ – формування, яке незаконно перебуває на території нашої країни та порушує статут нейтралітету.

У цьому контексті Міністерство закордонних справ та з питань європейської інтеграції повторює позицію влади Молдови щодо необхідності беззастережного відновлення процесу виведення російських військ і складів боєприпасів з території нашої країни", - зазначили в міністерстві.

Даний контингент перебуває у Придністров'ї у якості миротворців ще з 1992 року. Зараз він налічує менше ніж 2000 військовослужбовців, більшість яких - мешканці Придністров'я, які отримали російські паспорти. 

comments powered by HyperComments