У Одесі відзначили день визволення міста від німецьких окупантів (ВІДЕО)

Суббота, 10 апреля 2021, 15:15
10 квітня у Одесі відзначають день визволення міста від німецько-румунських окупантів під чаc Другої світової війни.
У Одесі відзначили день визволення міста від німецьких окупантів (ВІДЕО)

У 2021 році виповнилось вже 77 років з дня визволення Одеси від німецько-румунських окупантів у Другій світовій війні. Сьогодні це відзначили офіційними заходами з покладання квітів біля пам'ятника Невідомому Матросу на Алеї Слави в парку Шевченка та біля меморіалу "Крила Перемоги" на площі 10-го Квітня.

Ось як це відбувалося вранці біля пам'ятника Невідомому Матросу. Офіційне покладання квітів відбулося о 10-й годині ранку за участю мера Одеси Генадія Труханова, керівника Одеської ОДА Сергія Гриневецього та голови Одеської облради Григорія Діденка, а також небагаточисельних ветеранів, священиків та небайдужих одеситів. 

Людей було небагато. Майже половину території парка Шевченко оточили значні сили поліції. До Алеї Слави пропускали лише тих, хто дотримувався карантинних обмежень та не мав при собі ніяких заборонених предметів, зокрема нацистської, радянської та російської символіки. У кого не було маски - то співробітники поліції пропонували маски, запас яких заздалегідь підготували. 

В Одесі зараз мешкають лише четверо живих учасників військової операції з визволення міста:
Ахлупін Євген Семенович, народився 30 вересня 1929 р.
Безимянний Микола Ксенофонович, народився 9 жовтня 1925 р.
Гридасов Микола Терентійович, народився 10 грудня 1922 р.
Московий Микола Іванович, народився 27 січня 1924 р.

Лише після одинадцятої там зібралось пару десятків пенсіонерів на чолі з проросійським активістом Морисом Ібрагімом - але ми вирішили їх не знімати та не показувати.


Як визволяли Одесу: 57 фото того часу


 

comments powered by HyperComments