09:35
Столица Украины неразрывно связана с именем Михаила Афанасьевича Булгакова, семья которого жила на улице Воздвиженской. В Крестовоздвиженской церкви священник Матвей Бутовский окрестил будущего писателя в честь покровителя Киева и всей Украины, архистратига Михаила. Далее последовали Александровская классическая гимназия, медицинский факультет Киевского университета, Потом был фронт и тяжелый труд в военных госпиталях.
09:01
Повідомляємо про основні події на фронті за офіційними даними Генштабу ЗСУ на ранок 16 серпня.
17:58
Заяви офіційного Києва про плани повернути окуповані росією території, а також успіхи українських військ щодо руйнування мостів у Херсонській області, що оцінюється противником, як підготовка до реального контрнаступу на південному напрямку, змусила кремль прискорити підготовку до організації псевдо «референдуму» щодо приєднання захоплених територій Херсонської та Запорізької областей до росії.
16:20
У серпні "Укрзалізниця" запускає, частково у відновленому, частково у зміненому вигляді, відразу чотири регіональні експреси на базі сучасних дизель-потягів ДПКр - три у західних областях і один на сході України.
15:35
На ранок 15 серпня у Туреччині знаходяться на інспекції 6 суден-балкерів, які за день-два прийдуть до портів Одеської області під завантаження зерном та іншою агропродукцією.
14:57
Эстония и Финляндия закроют Финский залив для военных кораблей рф. Об этом заявил министр обороны Эстонии Ханно Певкур в интервью финской газете Iltalehti.
14:14
Станом на середину дня 15 серпня ядро оперативного з'єднання російського флоту у Чорному морі зросло до трьох ракетних кораблів.
14:14
Станом на середину дня 15 серпня ядро оперативного з'єднання російського флоту у Чорному морі зросло до трьох ракетних кораблів.
13:39
Увечері 14 серпня до порту Одеси вперше з початку війни зайшли два торгівельні судна.
13:01
На минулому засіданні виконкому в Одесі прийняли рішення про архітектурний конкурс на реконструкцію Театральної площі біля Одеського оперного театру.
12:22
Що зараз відбувається на морі? До Одеси вперше з початку війни заходять торгівельні судна. Також розбираємось, де і як можна побачити російські кораблі у Севастополі та біля нього.
11:53
Словаччина розпочала реальне постачання самохідних артилерійських установок Zuzana-2 до України. Перші 4 одиниці вже надійшли до ЗСУ.
11:21
Про кількість шкіл та дитячих садків, які будуть працювати в Одесі в очному режимі з початку навчального року, розповіла на брифінгу очільниця міського департаменту освіти Олена Буйневич.
10:44
У південній частині Одеської області був затриманий місцевий мешканець, який передавав росіянам інформацію про українські збройні сили та військову інфраструктуру.
10:05
Вже підведені перші підсумки роботи продовженого до залізничного вокзалу маршруту №7 одеського трамваю. До кінця серпня його обіцяють продовжити ще раз.
09:30
Этот риторический вопрос в 1969 году повторяла вся страна. Дело в том, что первым его задал герою комедии Гайдая "Бриллиантовая рука" Семёну Семёновичу Горбункову задал случайный знакомый с Колымы Евгений Николаевич Ладыженский, перепутав его с Володькой Трынкиным. Так как фильм уже за первый год проката успели посмотреть около 77 миллионов человек, то эту фразу знали все...,
08:52
Інформуємо про бойові дії на фронтах на ранок 15 серпня за оперативним зведенням Генштабу ЗСУ.
23:33
Увечері 14 серпня в порт Одеси увійшли два торгівельні судна - вперше з початку війни. Відразу після цього почалася гроза над морем, яку спостерігали багато одеситів.
19:05
Увы, без этого старого одесского анекдота невозможно начать говорить о "прекрасной россии будущего".
16:26
Продовжуємо досліджувати буквально під мікроскопом діяльність російського чорноморського флоту. Його кораблі продовжують ховатися у своїх базах, але за останні дні є деякі цікаві моменти.
1096
09:45
Внаслідок ворожих повітряних ударів та аварій вранці 31 березня в Одесі знову склалася критична ситуація з електропостачанням міста.
830
17:37
Для мешканція напівзруйнованої 9-поверхівки у Пересипському районі Одеси дуже суттєво збільшили обсяги компенсації за втрачене житло за державними програмами.
813
18:03
5 одеських вулиць отримають назви на честь загиблих героїв України.
804
14:02
Аналізуємо становище флоту росії, який готується остаточно залишити бази у окупованому Криму, зокрема Севастополь.
668
13:13
Сьогоднішній ракетно-дроновий удар завдав дуже важкі ураження енергетичній системі України. Ситуація в Одеській області одна з найважчих.
659
12:02
Дерусифікація та деколонізація у назвах населених пунктів Одеської області триває. Верховна Рада вирішує перейменувати ще 11 міст і селищ, де місцева влада не спромоглася вчасно вирішити питання про нові назви самостійно.
654
13:55
В Одесі після російського повітряного удару склалася критична ситуація у енергосистемі.
641
15:45
Вранці 25 березня росіяни завдали удар балістичними ракетами по Києву. Розбираємося, до чого тут російські кораблі - та де і як зараз дислокується чорноморський флот російської педерації.
628
13:50
Ситуація з електропостачанням, водопостачанням та центральним опаленням в Одесі поступово покращується, але залишається надскладною.
627
12:18
За ніч і ранок 23 березня енергетики досягли значних успіхів у відновленні пошкоджених об'єктів енергетики біля Одеси.
623
10:16
У ніч на 11 квітня росіяни вперше за поточний місяць завдали комбінований удар ракетами різних типів та дронами-камікадзе. Одеська область також стала його ціллю, а перед цим зазнала удару балістичними ракетами.
585
13:25
Дарувати книгу на день народження — звичне явище. Але, щоб підкреслити важливість події та ваше ставлення до людини, варто вибирати серед подарункових видань, цінність яких полягає не лише у змісті, а й у солідному вигляді. До того ж сучасні книги українською в подарунковому оформленні здатні викликати естетичне захоплення навіть у тих, хто не читає щодня.
563
10:15
СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ, позиціях українських військових в Одесі і на Полтавщині.
557
15:51
В Одеській області завершено розслідування щодо працівника Роздільнянського районного ТЦК та правоохоронця, які займалися продажем "білих квитків" серед військовозобов'язаних. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.
550
12:40
Наступний етап реставрації та відновлення будинку Руссова не погоджений центральними органами ДАБІ.
544
09:44
Після нічного російського повітряного удару і чергових пошкоджень енергетичних об'єктів в Одесі та Одеському районі запроваджено режим екстрених відключень електроенергії.
543
09:39
Електромережі в Одесі та Одеському районі ремонтують - і це дає змогу повернутися від екстрених до режиму планових стабілізаційних відключень за графіком.
524
13:20
П'ятим за рахуном заступником голови Одеської ОВА призначено через процедуру погодження у Кабміні Антона Шалигайла.
502
15:54
Найбільш складною ситуація з електропостачанням залишається у Одесі та Харкові.
483
13:25
Якщо ситуація на фронті не зміниться у гіршу сторону та не буде погодних катаклізмів - то приблизно у травні слід чекати на відкриття пляжного сезону.
481
13:31
У ніч на 14 квітня були завдані повітряні удари як по Україні, так і по Ізраїлю, які здійснили з росії та Ірану.
467
11:06
Ремонт пошкоджених російськими обстрілами електромереж та енергетичних об'єктів, пошкоджених російськими повітряними ударами.
463
15:05
До комунальної власності Одеси передають 21 сховище, які раніше належали різним державним структурам і до цього перебували під фактичною юрисдикцією Фонду держмайна.
440
11:57
До 7 квітня в Одесі буде працювати система центрального опалення.
428
10:20
У ніч на 24 березня знову відбувся повітряний удар, який росіяни завдавали комбіновано - спочатку дронами-камікадзе, а потім крилатими ракетами з стратегічних бомбардувальників. Цілями удару стали Одеська, Львівська області, Київ та інші регіони.
406
11:02
Одеські рятувальники отримали 4 пожежні автоцистерни підвищеної прохідності марки Mercedes від благодійного фонду Говарда Баффета.
369
10:20
У ніч на 29 березня відбувся черговий повітряний удар росіян ракетами різних типів та дронами-камікадзе типу "шахед".
365
14:53
ДБР викрила організовану злочинну групу посадовців, які організували схему взяття хабарів з експортерів зерна у портах Одеської області.
360
13:56
Селище Суворове на півдні Одеської області біля Ізмаїлу отримає нову назву - це буде варіація історичної назви села.
327