По російському флоту у Новоросійську завдали удар: можливо, уражено десантний корабель (ВІДЕО)

Середа, 3 липня 2024, 17:37
Щойно російський флот значними силами повернувся у порт Новоросійська, як по ньому було завдано удар. Можливо, було уражено великий десантний корабель.
По російському флоту у Новоросійську завдали удар: можливо, уражено десантний корабель (ВІДЕО)

У ніч на 3 липня порт Новоросійськ був атакований морськими дронами - це сталося майже о 2-й годині ночі. При цьому було чутно вибухи та постріли з артилерії.

Ще вночі очільник місцевої влади у Новоросійську Кравченко писав, що відбивається атака безекіпажних катерів, попросив місцевих мешканців дотримуватися заходів безпеки, не знаходитися на відкритому просторі біля моря та залишатися у безпечних місцях. По набережній перекрили рух.

Згодом влада росіян повідомила про, начебто, потоплення двох безекіпажних катерів та про роботу порту Новоросійська у штатному режимі вранці 3 липня.

Однак, було зафіксовано дві пожежі у порту Новоросійська, що виникли як раз у момент атаки морськими дронами.

Згодом виявилося, що одна з пожеж у Новоросійську, локація якої трохи далі від берега моря, -  це спалювання газу при технологічних процесах на підприємстві, відбувається регулярно.

Друга ж пожежа була на тому самому причалі, де 28 червня та 1 липня був зафіксований великий десантний корабель російського флоту проекту 775. На знімку від 3 липня на цьому місці вже стояв якийсь суховантаж, а десантний корабель перешвартували трохи далі до берегу біля цього ж причалу - як раз там, де і була пожежа. Крім того, на торцевій стороні причалу з'явився ще один військовий корабель.

Враховуючи, що росіяни якось захистили входи до військової гавані у порту Новоросійська, морські дрони, вірогідно, могли атакувати оцей десантний корабель, на якому могли зберігатися боєприпаси чи якесь інше військове спорядження, що спричинило пожежу не лише на кораблі, а ще й на причалі.

Також біля сусіднього причалу стояв ще один великий десантний корабель - "Петр Моргунов" проекту 11711, найновіший російський десантний корабель. Втім, він з літа 2022 р. майже не виходив в море і весь час перебував у порту Новоросійська, лише іноді змінюючи там причали.

comments powered by HyperComments