Миколаївську область атакували морською ракетою "Калібр"

Понеділок, 17 червня 2024, 12:16
Вранці 17 червня росіяни завдали ракетний удар по Миколаївській області, ракети випустили з підводного човна.
Миколаївську область атакували морською ракетою "Калібр"

Близько 10-ї години ранку 17 червня на півдні України оголосили повітряну тривогу через небезпеку ракетного удару. Спочатку повідомлялося про загрозу запуску балістичних ракет з території окупованого Криму.

Потім у Вознесенському районі Миколаївської області пролунали вибухи.

Згодом речник ВМС України Дмитро Плетенчук заявив, що цей ракетний удар був здійснений з моря - з підводного човна, ракетою "Калібр". За його словами, росіяни використовують підводні човни для чергування у Чорному морі замість надводного флоту: «У Чорному та Азовському морі є три підводних човни, які є носіями крилатих ракет. Один з них постійно знаходиться в морі та становить загрозу».

Також відомо, що один з трьох ракетних підводних човнів не виходить в море. Припускають, що у нього є технічні несправності. Чергування російських субмарин замість надводного флоту триває упродовж кількох тижнів.

«Якщо минулого разу вони вивели Б-871 «Алроса» проекту «Палтус», який не є носієм ракет, то зараз перебуває 636 проекту «Варшавянка». Він є носієм крилатих ракет і він у понеділок застосовував одну ракету по Миколаївській області, щоправда -невдало», —  розповів речник, маючи на увазі ракетний удар вранці 17 червня. 

У північну частину Чорного моря ці підводні човни ймовірно не зможуть зайти: «Там операційна глибина не дозволяє такому класу підводних човнів оперувати в принципі. Тому підійти впритул до нашого узбережжя непомітно вони не зможуть», — підсумував Плетенчук.

comments powered by HyperComments