На росії загорівся військовий корабель

Вівторок, 11 червня 2024, 10:19
На жаль, військовий корабель загорівся у росіян не на чорноморському флоті, а на Північному.
На росії загорівся військовий корабель

На російському великому протичовновому кораблі "Адмірал Левченко" почалася пожежа. Судно знаходиться у Баренцевому морі, про що повідомив начальник центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук. Він зазначив, що на кораблі "продовжується боротьба за живучість".

За словами Плетенчука, причиною пожежі стало те, що росіяни не можуть самостійно обслуговувати двигуни корабля, які були зроблені в Миколаєві. "10 років не вистачило для вирішення цієї проблеми. Одна з установок і запалала", - додав він.

Спікер Оперативного командування "Південь" також розповів, що екіпаж корабля - кілька сотень моряків.

Зазначимо, корабель "Адмірал Левченко" з 1989 року він знаходиться у складі Північного флоту рф. Будували його на одному з заводів тоді ще Ленінграда з 1982 по 1988 рр. Має тоннаж до 7500 т, довжину 163 м, швидкість до 29 вузлів, силова установка - 4 газотурбінні установки загальною потужністю у 80 000 к.с. українського виробництва (ще за радянських часів). Озброєний 8 комбінованими ракетами "Раструб", які можна застосовувати як проти надводних кораблів, так і проти підводних човнів, 2 100-мм гарматами, ЗРК "Кинджал" з 64 ракетами та іншим протичовновим та легким зенітним артилерійським озброєнням.

comments powered by HyperComments