НАТО починає військово-морські навчання у Балтійському морі

Середа, 5 червня 2024, 11:47
Об'єднаний флот НАТО прибув у литовський порт Клайпеда для спільних військово-морських навчань у Балтійському морі з метою відпрацювати кризові ситуації, які можуть виникнути через дії росії.
НАТО починає військово-морські навчання у Балтійському морі

До порту Клайпеда у Литві зайшли понад 30 кораблів НАТО для участі у навчаннях BALTOPS 24. Про це повідомляє литовське медіа Delfi.

Екіпажі кораблів, що прибули на навчання, налічують більш ніж 4 тис. моряків, морських піхотинців, морських льотчиків та інших фахівців ВМС. 

«Це будуть найбільші навчання, які будь-коли проводилися у Балтійському морі, всього в них візьмуть участь близько 9 тис. військовослужбовців та інший особовий склад, понад 50 кораблів, понад 80 літаків із 20 країн НАТО», — йдеться у прес-релізі литовської армії. 

З 7 по 20 червня пройде активна фаза навчань за участю литовського мінного тральщика ВМФ Skalvis та сторожового корабля Aukštaitis. У навчаннях також братиме участь об’єднаний підрозділ військових кораблів країн Балтії BALTRON. 

Основна мета навчань — надати союзникам можливості відпрацювати навички відповіді на кризові ситуації та забезпечити свободу судноплавства та безпеки у Балтійському регіоні. У ході навчань відпрацьовуватимуться висадка морського десанту, вогнева підтримка, протичовнова оборона, протиповітряна оборона, пошук та знешкодження мін, дії надводних та підводних безпілотників та інші операції. 

Навчання організуються командуванням ВМС США у Європі та Африці та 6-м флотом США, а керівництво навчаннями забезпечить штаб Морських ударних сил та підтримки НАТО. 

comments powered by HyperComments