На росії починають перекидати кораблі з Чорного моря на Волгу і Балтику

Пятница, 26 апреля 2024, 11:50
Чорноморський флот російської педерації розпочинає евакуацію тих кораблів, які можна за тені хнічними характеристиками, з Чорного моря внутрішніми водними шляхами.
На росії починають перекидати кораблі з Чорного моря на Волгу і Балтику

Окупанти перекинули два ракетні корвети проєкту 22800 «Каракурт» у Татарстан з Чорного моря для безпечного добудовування. З бази Чорноморського флоту рф у Новоросійську зникли два ракетоносії — «Амур» і «Туча». А про можливість їх переводу через внутрішні водні шляхи повідомили у ВМС України.

Кораблі перекинули внутрішніми водними шляхами до Зеленодольська в Татарстані, де знаходиться суднобудівний завод. На цьому заводі будували ракетні корвети проєкту 21631 «Буян-М», які мають схожі характеристики.

Ці кораблі так і не встигли добудувати. Перед цим у Керчі був уражений без можливості відновлення, хоча і не потоплений, аналогічний однотипний корабель «Аскольд».

Спочатку окупанти хотіли завершити будівництво кораблів на заводі «Залів» у Керчі. Однак після того, як ЗСУ знищили МРК «Аскольд» просто під час добудови і ремонту на верфі, недобудовані «Амур» і «Туча» вирішили прибрати у Новоросійськ. 

Всі подробиці у нашому відеосюжеті

comments powered by HyperComments