Флот росії вже шостий день не виходить у море (ВІДЕО)

Олександр Вельможко  |  Понедельник, 11 марта 2024, 21:01
Чорноморський флот російської педерації вже шосту добу не виходить у море. А командування російського ВМФ загалом вигнали під три чорти - як раз за повну неспроможність саме чорноморського флоту.
Флот росії вже шостий день не виходить у море (ВІДЕО)

Почнемо з чергового аналізу дислокації чорноморського флоту росії. Після того, як у ніч на 5 березня ударом морських дронів було потоплено патрульний корвет "Сергій Котов", всі інші російські кораблі сховалися в базах і повністю залишили акваторію Чорного моря. Лише у Азовському морі можна спостерігати одну-дві одиниці російського, так би мовити, флоту.

Зауважимо, що у ВМС України відзначають, що ще з 14 лютого росіяни припинили виводити у море ракетоносці - як надводні, так і підводні. Це було після потоплення біля Південного берегу Криму десантного корабля "Цезар Куніков" у ніч на 14 лютого. До речі, він тоді йшов на ремонт до Севастополя з дійсно черепашою швидкістю 2-3 вузли - більше не міг.

Найновіші та найцінніші російські кораблі, зокрема всі надводні ракетоносці та підводні човни з ракетами "Калібр", стоять у Новоросійську. Ось як це ми можемо побачити на основі космічних знімків від 10 березня.

Ракетоносці:
2 фрегати проекту 11356 - "Адмірал Макаров" та "Адмірал Ессен".
2 МРК проекту "Буян-М" із 4.
2 МРК проекту "Каракурт" з 2, обидва недобудовані та небоєздатні
4 підводні човни проекту "Варшав'янка", в тому числі 3 проекту 636.3 та більш стара "Алроса".

Інші кораблі:
3 патрульні кораблі проекту 22160 (один із ЗПРК "ТОР" на борту).
3 БДК проекту 775.
1 БДК проекту 11711 "Петр Моргунов".
1 БДК проекту 1171.
1 тральщик "Олександрит".
2 тральщики проекту 266-М.
1 тральщик проекту 12660.
1 розвідкорабель проекту 864.

Відповідно, у Севастополі залишаються два старі фрегати, один з яких все ще на доковому ремонті, один підводний човен проекту 636.3 у вигляді металобрухту, 3 десантні кораблі, один з яких теж у вигляді металобрухту та інші менші та старі бойові одиниці.

Цікаво, що російські медіа повідомляють, що у них там звільнено головком військово-морського флоту Миколу Євменова, на його місце тимчасово призначено адмірала Олександра Моїсеєва, який раніше командував Північним флотом. Офіційної інформації з цього приводу наразі немає. А неофіційно деякі російські медіа повідомляли, що отого Євменова ще кілька днів тому знайшли у каналі у зовсім неживому вигляді зі слідами побиття - тобто, цілком може бути, що звільнення може лише прикривати фактичну ліквідацію російського адмірала. 

І ще важливо, що російські кораблі тепер під загрозою і у Балтійському морі. Ми можемо вказати, що у ніч на 11 березня один з російських кораблів відбивав удар трьох невідомих морських дронів - і, начебто, відбився. Що це було - ми поки що не знаємо. Але зауважимо, що Україна не має виходу до Балтійського моря, тому це у росіян могли бути навчання чи самотопство, чи там з'явилися якісь партизани.

І на завершення зауважимо, що ВМС України офіційно заявляють, що російський флот у Чорному морі остаточно втратив ініціативу, хоча намагається реагувати на ситуацію та адаптуватися до нових викликів. 

comments powered by HyperComments