У Севастополі окупанти знищують колишній український військовий корабель

П'ятниця, 15 грудня 2023, 16:01
15 грудня стало відомо, що російські окупанти розбирають на металобрухт захоплений у 2014 році корвет ВМС України "Луцьк".
У Севастополі окупанти знищують колишній український військовий корабель

Раніше ми вже писали про те, що російські окупанти вирішили розібрати на металобрухт більшість захоплених 2014 року кораблів ВМС України і навіть почали це робити.

Станом на середину грудня зафіксовано, що почали розбирати корвет (малий протичовновий корабель) "Луцьк". Його розбирають на верфі в Інкермані в глибині Севастопольської бухти, де зазвичай розбирали всі кораблі чорноморського флоту як СРСР, так і росії. Бойовий корабель уже втратив всі надбудови, а 15 грудня розбирають носову частину «Луцька».

Малий протичовновий корабель проекту 1124МУ "Луцьк" входив до складу Військово-Морських Сил України, у березні 2014 року був захоплений російськими військовими під час окупації Криму.

Окрім "Луцька", у Севастополі починають розбирати ще один захоплений український корабель. Це знаменитий тральщик "Черкаси", про спротив якого зняли фільм.

Наразі корабель також пришвартований на верфі Вторчермету в Інкермані.

Корабель входив до складу ВМС України і окупантам вдалося захопити його лише в ніч на 26 березня 2014 року - взяли тральщик штурмом за допомогою двох гелікоптерів Мі-35 та трьох катерів. Екіпаж залишив корабель наступного дня, пішовши до материкової України. Останнім із корабля зійшов командир Юрій Федаш. Черкаська міська рада на знак подяки Федашу за дії під час блокади надала тому звання почесного громадянина Черкас.

comments powered by HyperComments