Під Севастополем підірвався на міні російський гідрографічний катер

П'ятниця, 27 жовтня 2023, 11:48
На зовнішньому рейді окупованого Севастополя підірвався на міні гідрографічний катер чорноморського флоту окупантів.
Під Севастополем підірвався на міні російський гідрографічний катер

В окупованому Севастополі на зовнішньому рейді підірвався гідрографічний катер "Володимир Козицький", призначений для пошуку морських мін, повідомляють місцеві ЗМІ. На фото - саме цей катер у Севастополі 21 серпня 2023 р.

Катер раптово підірвався на зовнішньому рейді Севастопольської бухти, де повільно нарізав кола останні кілька днів. До корабля підігнали буксир і відтягли його у бік Стрілецької бухти.

Це новий катер, збудований та включений до складу флоту 2021 року.

Він відноситься до проекту 23040Г тоннажністю до 223 тон, довжиною 33 метри та зі швидкістю до майже 13 вузлів. Штатного озброєння немає. 

Задачі таких катерів — високоточна площинна зйомка рельєфу дна та обстеження навігаційних небезпек на глибинах до 400 метрів; зйомка рельєфу дна однопроменевим ехолотом на глибинах до 2000 метрів; обслуговування всіх типів плавучих застережливих знаків (ПЗЗ); встановлення/знімання всіх типів ПЗЗ до 1,7 тонни та завдовжки до 6,5 метрів; доставка особового складу, продовольства, ЗІПу і ремонтних бригад на берегові засоби навігаційного обладнання; навігаційно-гідрографічне забезпечення рятувальних і пошукових операцій; лоцманське проведення і лідирування підводних човнів і великотоннажних кораблів у пунктах базування і на підходах до них.

comments powered by HyperComments