Авіація росіян намагається перешкодити судноплавству з портів Одеської області

Среда, 25 октября 2023, 15:01
Останні тижні росіяни застосовують тактичну авіацію для спроб перешкоджання судноплавству у напрямку морських портів Одеської області.
Авіація росіян намагається перешкодити судноплавству з портів Одеської області

Російська тактична авіація активізувалася в районі морського торгового шляху над акваторією Чорного моря. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила речниця Об’єднаного координаційного центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, .

«Протягом кількох днів не спостерігалося підльотів російських літаків у районі морських транспортних шляхів. Однак сьогодні вони активізувалися і скинули чотири вибухові пристрої», — розповіла Гуменюк.

Фактично ж мова йде про спроби росіян з літаків тактичної авіації або бомбити острів Зміїний, або фактично мінувати судноплавний коридор за допомогою спеціальних мін, пристосованих для авіаційної постановки.

Україна продовжує «забезпечувати безпеку гуманітарного коридору, яким користуються кораблі з різних країн світу».

Водночас дії рф свідчать про спроби дискредитувати Сили оборони України, а також перешкодити руху суден. Адже прямих атак на торгівельні судна росія не може собі дозволити, оскільки боїться удару у відповідь на такі піратські дії.

У нашому відео - аналіз поразки чорноморського флоту на брифінгу у медіа-центрі "Україна".

comments powered by HyperComments