Українські кораблі приймають участь у міжнародних військових навчаннях

Понедельник, 23 октября 2023, 17:33
Два мінних тральщики ВМС України, які знаходяться в британських водах після їх передачі від Великобританії 2021 р., взяли участь у чергових міжнародних військово-морських навчаннях, повідомляє прес-центр ВМСУ.
Українські кораблі приймають участь у міжнародних військових навчаннях

У територіальних водах Великобританії почалися багатонаціональні навчання “Joint Warrior -23-ІІ”. Від ВМС України до практичних дій в морі залучаються протимінні кораблі “Черкаси” та “Чернігів”.

Участь у багатонаціональному навчанні «Joint Warrior-23-ІІ» протимінних кораблів “Черкаси” і “Чернігів” та штабу тактичної групи протимінних дій ВМС ЗС України відбувається в рамках комплексної підготовки зазначених підрозділів, під керівництвом менторів Королівських ВМС Великої Британії.

До складу учасників увійшли Королівські ВМС та Королівські повітряні сили разом з сухопутними військами Великобританії. Також, окрім України, у навчаннях беруть участь кораблі та судна від Нідерландів, Бельгії, Польщі, ФРН, та Данії.

Основна мета підготовки полягає у досягнені особовим складом екіпажів та штаба тактичної групи протимінних дій відповідного рівня готовності до виконання завдань за призначенням, а також взаємосумісності з протимінними підрозділами країн-партнерів. Окрім того відпрацьовуються питання планування та проведення протимінних дій за стандартами НАТО. Метою є набуття досвіду дій у міжнародному середовищі під час проведення об’єднаних багатонаціональних операцій.

Тральщики "Чернігів" та "Черкаси" були передані Україні зі складу флоту Великобританії за угодою 2021 року. Через початок війни обидва кораблі вимушено залишилися у британських водах, де їх екіпажі пройшли курс підготовки, освоїли кораблі та підняли на них прапор України.

comments powered by HyperComments